Inspirasjon til et moderne og funksjonelt vaskerom

Miljø 315 innredning for vaskerom fra Linn Bad i matt grå.

Drømmer du om et vaskerom som kombinerer stil og funksjonalitet? Her gir vi deg inspirasjon til vaskerom, enten du er ute etter moderne, funksjonelt, unikt eller alle tre! Du får viktige tips til hva du bør tenke på når du velger innredning til vaskerommet sånn at det blir et rom du vil elske å bruke.

Skap harmoni på vaskerommet!

Moderne vaskeromsdesign er mer enn funksjonalitet og handler om å tilføre estetikk på en måte som gjør vaskerommet innbydende og inspirerende. Her er noen ting du bør huske på når du skal innrede vaskerommet ditt:

Smarte lagringsløsninger: Moderne vaskerom benytter seg av plassbesparende og estetisk tiltalende lagringsløsninger. Dette kan inkludere skjulte hyller, integrerte skap og skyvedører for å holde rommet ryddig og organisert. Det er praktisk, men går allikevel ikke utover designet.

Ergonomiske arbeidsflater: Benkeplater og arbeidsflater bør være designet for å være både funksjonelle og estetisk tiltalende. Materialer som keramikk, kvarts eller marmor gir ikke bare et elegant preg, men er også lette å rengjøre og vedlikeholde.

Naturlige elementer: Benytt noen naturlige elementer som planter, pyntegjenstander eller naturlig belysning for å gi vaskerommet en frisk og beroligende atmosfære. Store vinduer eller belysning med dagslys bidrar til å skape et luftig og åpent rom.

Minimalistisk design: Et moderne vaskerom fremstår gjerne minimalistisk med rene linjer og enkelthet. Dette skaper et visuelt tiltalende rom og gjør det lettere å holde rent og organisert.

Fleksible bruksområder: Tenk gjerne innovativt og lag bruksområder som kan ha flere funksjoner. For eksempel foldbare benkeplater, vegghengt tørkestativ, integrert strykebrett, skyvedører med speil foran vaskemaskin, modulære hyller og skap.

Praktisk og funksjonelt hyllesystem og integrert strykebrett i vaskerommet fra Linn Bad.

Skal du pusse opp vaskerommet?

Å pusse opp et eksisterende vaskerom gir deg muligheten til å gjøre det om fra et rent funksjonelt rom til et visuelt tiltalende og multifunksjonelt rom. Nå har du endelig muligheten til å tenke litt annerledes og skape en endring, både visuelt og funksjonelt.

Her er noen av tingene du bør tenke gjennom for det estetiske:

Farge og belysning: Velg lyse og friske farger for å gi rommet et innbydende preg. Ikke vær redd for å tenke nytt og velge en mønstrete tapet til veggen eller fargede fronter på innredningen i vaskerommet. Legg til god belysning, gjerne med naturlig lys hvis mulig, for å skape en lysere og luftigere atmosfære.

Dekorative fliser: Invester i dekorative fliser for å gi vegger eller gulv et stilfullt preg. Velg fliser som er enkle å vedlikeholde og som tåler fuktighet og rengjøring. Vurder også sklisikre fliser om det er fare for vannsøl på vaskerommet. 

Kontrastrike elementer: Bruk av kontrastrike elementer, som mørke aksenter mot lyse vegger eller omvendt, kan legge til visuell interesse. Riktig dosert kontrast kan bidra til å definere ulike soner i vaskerommet og gjøre rommet mer dynamisk.

Funksjonelle og holdbare materialer: Materialer som er funksjonelle og holdbare, som vaskbare fliser og slitesterke benkeplater, gir et praktisk preg og kan redusere bekymringen for vedlikehold. Dette kan skape en mer avslappet atmosfære, da man ikke trenger å bekymre seg for ødeleggelser i et funksjonelt rom.

Integrerte teknologiløsninger: Vurder smarte hjemteknologier som automatiske lys eller smarte vaskemaskiner. Dette gir ikke bare en moderne følelse, men kan også forbedre effektiviteten i vaskerommet.

 

Skap kontraster! Ikke vær redd for å utforske med kontraster og farger, det skaper atmosfære og et hyggelig sted å være. Her ser du vaskerommet med innredningen Miljø 250 fra Foss Bad med eik benkeplate.

Her er noen av tingene du bør tenke på når det gjelder praktiske lagringsløsninger:

Høyskap og innebygde skap: Utnytt høyden i rommet med høyskap eller innebygde skap. Dette gir rikelig med lagringsplass for rengjøringsmidler, vaskemidler og andre forsyninger, samtidig som det holder dem utenfor syne.

Organisering: Bruk etiketter og kurver for å holde ting i sjakk. Dette gjør det lettere å finne det du trenger når du trenger det, samtidig som det opprettholder orden. Vurder om du skal ha plass til at hvert familiemedlem får hver sin skittentøyskurv og om disse skal være skjult i innredningen på vaskerommet.

Skyvedører: Implementer skyvedører for skapene for å spare gulvplass. Dette gir også et moderne utseende samtidig som det gjør det enkelt å få tilgang til lagringsområdene.

Plassoptimaliser: Ved å stable vaskemaskinen og tørketrommelen oppå hverandre, optimaliseres gulvplassen, noe som er spesielt verdifullt i små vaskerom og veldig plassbesparende. I tillegg er det lurt for ryggen å plassere vaskemaskinen opp fra gulvet med en praktisk skuff under. Stabling gir også et mer organisert utseende, og det kan gi rommet et ryddigere og mer sammenhengende utseende.

Det finnes mange viktige ting å ta i betraktning når du skal innrede og kanskje pusse opp vaskerommet, du kan lese mer om de byggtekniske tingene du bør vite før du starter i vår artikkel "Pusse opp vaskerommet".

Plassbesparende med stabling av vaskemaskin og tørketrommel i høyden. Her ser du vaskeromsinnredningen Miljø 120cm fra Foss Bad, perfekt og praktisk for et mindre vaskerom eller vaskekrok på badet.

Kort oppsummert:

Det er mange ting å ta stilling til når du enten skal lage et nytt vaskerom eller pusse opp det eksisterende vaskerommet. Det er mye inspirasjon om vaskerom der ute, men dette her har vi summert opp det vi i Rørkjøp mener er det viktigste: 

  • Ta valg som er funksjonelle og ikke bare gir et estetisk fint vaskerom. 
  • Integrer multifunksjonelle elementer for å gjør vaskerommet så praktisk som mulig. 
  • Tenk grundig gjennom fargevalg og invester i god belysning, spesielt om du ikke har tilgang på naturlig lys på vaskerommet.
  • Plassoptimaliser der du kan, da vil vaskerommet romme mer og være et bedre rom å arbeide på. 
  • Planlegg alltid inn litt personlige elementer som kunst eller dekor for å gi rommet karakter og gjøre det mer personlig.

Rørkjøp har over 450 rørleggere over hele Norge!

Vi hjelper deg mer enn gjerne med rådgivning og montering av ditt nye vaskerom. Finn rørlegger i nærheten av deg i dag